Om Melinda

Under Melindas uppväxt var det mycket musik, så det föll sig väldigt naturligt att det var musik Melinda skulle pyssla med. Hon började i tidig ålder skriva egna låtar, oftast på svenska, och redan då inom genrern svensk sommarpop. Hon har på senare år kallats för en ny ’Kvinnlig Ledin’.

Melinda kom i kontakt med producenten Amir Aly som producerat flera av hennes influenser, så som Jill Johnson, Uno Svenningsson, Mauro Scocco och många fler. ”Försa gången jag kom i kontakt med Melindas musik blev jag helt knockad- hon fyller ett tomrum i kommersiell svensk pop- och rockmusik”, uttryckte Amir. 

2015 bestämde de sig för att spela in Melindas första EP ”Det är du” som togs emot bra av sommarpubliken. Vintern 2016 släppte hon duetten ”Sanningens december” tillsammans med Patrik Isaksson som Melinda skrivit både text och musik till, även den producerad av Amir. Det blev första låten som spelts flitigt på många P4-kanaler över hela landet. 

Sommaren 2021 var det åter dags för Melinda att släppa ny musik. Nya singeln "Ingen Annan" producerades av ingen mindre än Melindas stora förebild Lasse Andersson, som bland annat producerat många av Tomas Ledins största hits. Låten har spelats på olika radiostationer. 

Under åren har hon bland annat uppträtt på offentliga tillställningar som: Motala stadsfestival, Allsång på Gästis, Linköpings nyårsfirande, Allsång i Valdemarsvik, Linköpings stadsfest, Motalagalan, förband till Lisa Miskovsky, Linköpings konsert & kongress. Hon har dessutom delat scen och sjungit tillsammans med artister som Magnus Bäcklund, Uno Svenningsson, Patrik Isaksson, Cajsa Stina Åkerström, Jamie Meyer, Sonja Aldén, Jan Johansen, Andreas Lundstedt, med flera! 

Melinda passar bra till offentliga och privata tillställningar, allt från allsånger och stadsfester med fullt kompband till de mindre och mer intima spelningarna ensam med gitarr.

Boka Melinda till:

Företagsevent/Kickoff
Musikquiz
Allsång/Stadsfestival
Bröllop/Dop

Porträtt

Foto: Lukasz Malyszka